Oana Pellea s-a confruntat cu depresia după moartea mamei sale. Cum a reușit celebra actiță să depășească acele momente

22 10. 2020, 14:45

Este cunoscut faptul că celebra actriţa Oana Pellea a avut o relaţie foarte apropiată cu părinţii săi, Amza Pellea şi Domnica Mihaela Policrat. Din acest motiv, pierderea mamei sale a fost un moment extrem de greu pentru îndrăgita actiță, care recunoaște faptul că a trecut printr-un episod de depresie.

Oana Pellea le mulțumește părinților săi ori de câte ori are ocazia, iar când vorbește despre aceștia are numai cuvinte de laudă la adresa lor: ”Eu vorbesc tot timpul despre tata şi despre mama. Datorită lor mă aflu pe acest Pământ. Lor le datorez tot ceea ce am fost şi tot ceea ce sunt în momentul de faţă.”

Deși tatăl său s-a opus să urmeze același drum profesional, Oana s-a ambiţionat şi a dat examen la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică. Din nefericire, tatăl ei nu a mai apucat să o vadă la examenul de absolvire a facultăţii, pentru că acesta s-a stins din viață, iar actrița a susținut examenul la doar două zile după ce şi-a înmormântat tatăl.

Oana Pellea s-a confruntat cu depresia după ce și-a pierdut mama

„Ştiu cam toate etapele de depresie. Am trecut prin asta în momentul în care mama mea a plecat. Ţin minte că ceea ce m-a făcut să cer ajutorul a fost tot mama mea, care era în prag de plecare pe lumea cealaltă şi mi-a zis să pun mâna pe telefon şi să cer ajutor. Ţin minte ce hău negru era. Ca imagine, închid ochii şi dacă mă gândeam la viitor, nu vedeam decât un ecran negru. Nu mai voiam să ies din casă. Nu mai voiam să practic meseria”.

Actriţa a făcut aceste mărturisiri personale cu ocazia lansării unei campanii de conştientizare numită ”Să învingem depresia”.

„Am prieteni care trec printr-un astfel de episod. Suntem, din păcate, din ce în ce mai mulţi. Ştiu cât de greu este să îi conving pe cei care au depresie că fiecare poate trece prin asta şi că pasul cel mai important este să cerem ajutor. Există o teamă, o ruşine de a mărturisi că trecem prin depresie. Eu am revenit numai cu ajutor. E o boală serioasă, dar e o boală care poate fi vindecată. Trebuie doar să o recunoşti, să pui degetul pe problemă şi să ai curajul să ceri ajutor”, a mărturisit actriţa.